Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، اسمعیل کریم‌زاده امروز در همایش دهیاران روستاهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه ضمن تقدیر از همراهی مردم در اجرا و پیشبرد برنامه‌های احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: از بدو آغاز اقدامات مربوط به احیای دریاچه ارومیه، مردم به ویژه کشاورزان استان از اجرای این برنامه‌ها استقبال کرده که جای قدردانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در این رابطه از ٢٧ راهکار مصوب دولت که به دستگاه‌های اجرایی به منظور احیای دریاچه ارومیه ابلاغ شد سه مورد مربوط به جهاد کشاورزی شامل کنترل و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، تهیه کاداستر اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تدوین و پیاده‌سازی برنامه جامع آموزشی، اطلاع‌رسانی آگاه‌سازی و نیز جلب مشارکت عمومی و جوامع محلی در راستای تعیین پیامدهای وضعیت موجود اهمیت احیا دریاچه ارومیه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در کنار این راهکارها، اصلاح الگوی کشت نیز در دستور کار سازمان قرار داشته که امید است با کمک دهیاران و کشاورزان استان قدم بزرگی در راستای احیای دریاچه ارومیه و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی برداشته شود.

وی خاطر نشان کرد: تا کنون 6 هزار و 506 هکتار از اراضی باغی و زراعی حوضه آبریز دریاچه ارومیه به روش‌های نوین آبیاری مجهز شده که در این راستا با صرفه‌جویی چهار هزار و 400 مترمکعب در سال، به ازای هر هکتار در مجموع 28 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی شده است.

کریم‌زاده با اشاره به اینکه تعهد سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای آبیاری تحت فشار در خصوص احیای دریاچه ارومیه در سطح 17 هزار هکتار از اراضی آبی زراعی حوزه آبریز دریاچه ارومیه است افزود: خوشبختانه این اقدامات با جدیت و اهتمام ویژه‌ای در دست اجرا است.

وی ادامه داد: انتقال آب با لوله به طول 414 کیلومتر از اراضی با 19 میلیون متر مکعب صرفه‌جویی در مصرف آب و مجهز کردن سه هزار و 256 هکتار از اراضی پایاب سدها به شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی با صرفه‌جویی 14.5 میلیون مترمکعب آب از دیگر برنامه‌های انجام شده در راستای کاهش مصرف آب بخش کشاورزی بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه حمایت‌های دولت تدبیر و امید عامل اصلی تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه است بیان کرد: مجموع صرفه جوئی آب در بخش کشاورزی از سال 1393 تا 1395 معادل 62.4 میلیون متر مکعب بوده است.

وی تاکید کرد: اجرای کشاورزی حفاظتی و کشت مستقیم در بیش از 150 هزار هکتار از محصولات زراعی، کاهش سطح زیر کشت محصولات پر آب بر و جایگزینی آنها با محصولاتی که نیاز آبی کمتری دارند، تغییر در آرایش کشت محصولات ازجمله چغندرقند که با اجرای این روش بیش از 40 درصد صرفه جویی در مصرف آب به ازای هر هکتار انجام خواهد گرفت از اهم برنامه های سازمان جهاد کشاورزی درسال 96 در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه است.

کریم‌زاده با اشاره به اینکه ترویج کشت پاییزه چغندر قند در استان و کشت آن به جای چغندر قند بهاره که با اجرای این طرح در حدود 35 درصد در هر هکتار صرفه‌جویی در مصرف آب اتفاق می‌افتد گفت: از سوی دیگر اصلاح روش‌های آبیاری در محصولات پر آب بر با استفاده از نوار تیپ از جمله در مزارع چغندر قند، سیب زمینی و پیاز و همچنین توسعه کشت نشایی محصولات برای کاهش مصرف آب در مزارع چغندر قند، ذرت و گوجه فرنگی از دیگر اقدامات اجرایی در این راستا است.

انتهای پیام/خ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۵۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: طرح جهش تولید در دیمزارهای استان از کشت در ۳۰ هزار هکتار به ۶۰ هزار هکتار در استان رسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین برزگر امروز در حاشیه همایش جهش تولید در دیمزارها، اظهار داشت: تولید گندم به عنوان گسترده‌‍ترین‌ساز و کار اقتصادی بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری است.

وی با اشاره به مشارکت 40 هزار کشاورز در تولید گندم در استان، عنوان کرد: 10 هزار ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، 12 هزار تن نهاده‌های کود شیمیایی و بیش از  15 هزار تن بذر در تولید گندم در استان استفاده می‌شود که باعث شده گسترده ترین فعالیت‌های بخش کشاورزی استان را شامل شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در دنیا بیش از 60 درصد غذای تولیدی خود را از طریق آب سبز و آب باران کشت می‌کنند، ادامه داد: این مسئله در کشور حدود 20 درصد است.

برزگر با بیان اینکه در برنامه الگوی کشت، جهش تولید در دیمزارها با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) از سال گذشته در استان شروع شد، افزود: امسال دومین سال جهش تولید در دیمزارها در استان اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه سطح کشت از 30 هزار هکتار به 60 هزار هکتار در سال جاری در جهش تولید در دیمزارها رسید، خاطرنشان کرد: خدمات فنی و مهندسی باعث مشارکت بخش کشاورزی و کشاورزان در این طرح شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اضافه شدن 65 دستگاه کشاورزی به ناوگان ماشین‌آلات کشاورزی استان، اظهار کرد: تنوع بذری غلات دیم و تخفیفات بیمه‌ای از دیگر ثمرات این طرح در استان بود.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رها سازی آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه
  • دریاچه ارومیه جان تازه می‌گیرد؟
  • رها‌سازی مرحله دوم آب از سد سیلوه پیرانشهر به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه | این دریاچه جان تازه می‌گیرد؟
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد