Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارومیه- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از تهیه نقشه کاداستر برای ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد.

اسمعیل کریم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سه سال گذشته برای اجرای ۳۰۰ هزار هکتار کاداستر پیش بینی شده است افزود: از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه برای ۱۲۶ هزار هکتار از اراضی نقشه کاداستر تهیه شده و مابقی هم در دست تهیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای اجرای این ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است ادامه داد: تهیه نقشه کاداستر اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، مطالعه و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار بارانی و قطره ای، مطالعه و اجرای انتقال آب با لوله، طرح اجرای شبکه های فرعی و زهکشی پایاب سدهای استان از مهمترین برنامه های پیشنهادی سازمان در راستای احیای دریاچه ارومیه است که در ستاد احیا مصوب و عملیات اجرایی آن در حال انجام است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: برای احیای دریاچه تلاش های مؤثری صورت گرفت که در نهایت از ۲۷ راهکار مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه، ۱۶ مورد مربوط به استان آذربایجان غربی و ۵ مورد مربوط به سازمان جهاد کشاورزی و ادارات تابعه در استان بود.

۷۲میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شد

کریم زاده با اشاره به صدور مصوبه دولت مبنی بر احیای دریاچه به هر قیمت، اظهارداشت: با توجه به تأکید رئیس جمهور بر حفظ کشاورزی در منطقه، ضمن پیاده سازی برنامه اصلاح الگوی کشت برای استفاده بهینه از آب، برای افزایش آگاهی کشاورزان و گسترش کشاورزی حفاظتی و بالا بردن راندمان تولید اقدامات مؤثری انجام داده ایم.

کریم زاده با اعلام اینکه تا امروز نزدیک به ۱۴ هزار هکتار از اراضی حوضه دریاچه؛ شیوه های نوین آبیاری اجرا شده، افزود: ۴۱۴ کیلومتر انتقال آب با لوله در ۹ شهرستان حوضه آبریز دریاچه ارومیه به منظور کنترل و کاهش مصرف آب در آن دسته از اراضی که سایر شیوه های نوین آبیاری امکان پذیر نبود، اجرایی کرده ایم که با اجرای این طرح ها ۷۲ میلیون متر مکعب آب مصرفی در بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.

وی اضافه کرد: به ازای هر کیلومتر انتقال آب با لوله ۴۴۰۰ مترمکعب، به ازای هر هکتاراجرای آبیاری قطره ای نزدیک به شش هزار مترمکعب، به ازای هر هکتار اجرای روش های آبیاری بارانی و نوار تیپ در مزارع چغندرقند و اراضی زراعی نزدیک به ۶۵۰۰ مترمکعب صرفه جویی آب وجود دارد که به راحتی می توان به احیای دریاچه ارومیه کمک کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام اینکه اصلاح الگوی کشت از دیگر اقدامات این سازمان برای تسریع در احیای دریاچه ارومیه بود، گفت: همچنین کشاورزی حفاظتی در سطح ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان انجام شد که علاوه بر مصرف کم آب، از خاک اراضی کشاورزی نیز محافظت می کند.

۵۵هزار هکتار اراضی کشاورزی استان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شد

کریم زاده به اجرای طرح اطلاع رسانی و آگاه سازی جوامع محلی به منظور احیای دریاچه ارومیه اشاره و اظهار کرد: اقدامات خوبی در زمینه جلب مشارکت جوامع محلی حاشیه دریاچه ارومیه با همکاری سازمان ملل متحد، دولت ژاپن و ستاد احیای دریاچه ارومیه در دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی صورت گرفته و این جوامع آماده کمک به حفظ دریاچه ارومیه هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه تاکنون ۵۵هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شده اند اضافه کرد: تجهیز این مقدار از اراضی کشاورزی سبب شده است تا میزان ۷۲ میلیون مترمکعب آب کشاورزی صرفه جویی شود.

وی در پایان با اعلام اینکه کشاورزی در استان تعطیل بردار نبوده و در حال رشد و پیشرفت است، گفت: باید به صورت جدی نسبت به تغییر روش های آبیاری، استفاده از تکنولوژی های روز کشاورزی، بالا بردن راندمان تولید و بهره مندی از ارقام زودبازده و کم آب بر استفاده کنیم تا کمک ها برای احیای دریاچه ارومیه سرعت بیشتری داشته باشد.

کریم زاده با بیان اینکه آبیاری تحت فشار به دو صورت پایاب شبکه های مدرن و پایاب چاه های عمیق، نیمه عمیق، چشمه ها و قنات یعنی خرده مالکی انجام می شود افزود: امسال طرح های آبیاری تحت فشار استان درحدود ۲۸۰۰۰هکتار در شبکه های فرعی آبیاری تحت فشار پایاب سدهای شمال و جنوب استان و حدود ۵۰۰۰هکتار در اراضی خرده مالکی در حال اجرا هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اعلام اینکه با اتمام این طرحها حدود ۱۲۳میلیون متر مکعب آب صرفه جویی می شود گفت: سهم کمک بلاعوض تخصصی برای اجرای طرح های خرده مالکی ۷۰میلیون ریال برای آبیاری قطره ای و تیپ و ۵۰میلیون ریال برای آبیاری بارانی و ۳۲میلیون ریال برای آبیاری کم فشار و در شبکه های مدرن تا ۸۵درصد هزینه های اجرای طرح ها پرداخت می شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۳۰۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود

ایسنا/کرمانشاه دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان خبر داد. 

حمیدرضا کریمی در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه های غیرمجاز در استان، اظهارکرد: باتوجه به کم شدن آب‌های سطحی و نیز مصرف بی رویه آبهای زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و نیز کشت های آب بر باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت آب منطقه ای باید تلاش های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامدهای منفی حفرچاه های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع  از اقدامات شرکت آب منطقه ای در این حوزه است. 

وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان ها صورت گیرد. 

به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه هایی خواهد بود که احتمال برداشت های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است. 

کریمی در ادامه اشاره ای هم به اجرای طرح کاداستر(حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستانها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی در ادامه بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز  نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • شهرداری ارومیه از اعتبارات ملی محروم مانده است
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • غرق شدن ۲ جوان در رودخانه نازلوچای ارومیه
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه